Celokrajská osobitná kontrola v Prešovskom kraji. Bardejovský jarmok – bezpečnostné opatrenia polície. Horskej záchrannej službe ukradnuté hasiace prístroje

28.08.2013 Celý región

Celokrajská osobitná kontrola v Prešovskom kraji
Včera /26.08.2013/ popoludní v čase od 13:00 hod do 17:00 hod bola vykonaná celokrajská osobitná kontrola zameraná na kontrolu dodržiavania stanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel.
Do kontroly bolo zaradených celkovo 102 policajtov / poriadkovej polície, dopravnej polície, hraničnej a cudzineckej polície, železničnej polície/. Celkovo bolo zistených 184 priestupkov - 157 priestupkov bolo vyriešených v blokovom konaní, 23 priestupkov bolo vyriešených napadnutím a oznámené na správne konanie boli 4 priestupky. Požitie alkoholu bolo zistené u 3 vodičov motorových vozidiel.

Bardejovský jarmok – bezpečnostné opatrenia polície
Počas 4 dní trvania 42. Bardejovského jarmoku, bol zo strany Policajného zboru nasadený väčší počet síl a prostriedkov, s cieľom zabezpečenia verejného poriadku, ochrany majetku ako aj bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
Vykonané boli mnohé bezpečnostné opatrenia, v rámci ktorých do výkonu služby bolo zapojených celkom 193 policajtov / poriadkovej polície, kriminálnej polície, dopravnej a mýtnej polície, .... /. Počas bezpečnostných opatrení bolo v služobnom obvode Obvodného oddelenia Policajného zboru Bardejov zaznamenaných: 9 trestných činov a 8 priestupkov. K vážnejšiemu narušeniu verejného poriadku počas konania Bardejovského jarmoku nedošlo.

Horskej záchrannej službe ukradnuté hasiace prístroje
Z objektu Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry so sídlom v Starom Smokovci bolo ukradnutých okrem iného aj sedem hasiacich prístrojov.
Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 20.08.2013 do 21.08.2013 počas vykonávania rekonštrukčných prác z neuzamknutého objektu záchrannej služby odcudzil jeden vodný hasiaci prístroj a šesť práškových hasiacich prístrojov, šesť drevených políc, niekoľko regálov a drevený vešiak. Zlodej pre Horskú záchrannú službu so sídlom vo Vysokých Tatrách - Hornom Smokovci touto krádežou spôsobil škodu vo výške viac ako 700,-Eur. Včera /26.08.2013/ poverený príslušník Policajného zboru Vysoké Tatry začal v prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže.


Polícia v Lipanoch prichytila zlodejov priamo pri čine
Obvodné oddelenie Policajného zboru Lipany v nedeľu /25.08.2013/ v čase okolo 21:30 hod na základe signálu Vlámanie vyslalo hliadku k jednej z predajni na Ul. Krivianskej v Lipanoch.
Policajti po príchode na miesto zistili, že bočné vchodové do objektu sú vypáčené a že v objekte sa nachádzajú ľudia. Pred vylomenými dverami bol porozhadzovaný rôzny tovar. Polícia obsadila objekt zo všetkých strán a vyzvala podozrivých, aby z objektu vyšli von. Išlo o troch mládencov vo veku od 11 do 15 rokov a jednu maloletú slečnu – všetci z obce Lipany. Mladí ľudia svojím konaním spôsobili celkovú škodu vo výške 1.000,-Eur. Zároveň bolo zistené, že páchatelia vykonali aj krádež vlámaním do predajne mäso-údeniny, ktorá sa tiež nachádza v tomto objekte a tu spôsobili škodu 50,-Eur. Poverený príslušník v Lipanoch začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Z vozidla ukradnuté náradie v hodnote 4.700,-Eur
29 ročný Prešovčan, oznámil včera /26.08.2013/ na linku 158 krádež pracovného náradia z jeho nákladného motorového vozidla.
Ku krádeži malo dôjsť v dobe od 25.08.2013 do 26.08.2013. Doposiaľ neznámy páchateľ vykonal krádež vlámaním do auta bez jeho zjavného poškodenia. Zlodej ukradol : pokosovú pílu, okružnú pílu, päť rôznych druhov vŕtačiek, priamočiaru pílu, elektrický hoblík, rozbrusovačku, 50 m predlžovacieho elektrického kábla, chvostová píla, svietidlo i batérie k vŕtačkám, vytláčaciu pištoľ na lepidlo a 600 ks montážnych klipsov. Krádežou bola majiteľovi spôsobená škoda vo výške takmer 4.700,-Eur. Polícia v Prešove začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Ukradnuté hliníkové dvierka z elektrických rozvodných skríň
Poverený príslušník Policajného zboru vo Svidníku vzniesol včera /26.08.2013/ obvinenie pre prečin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 4 mladíkom z obce Hunkovce, okr. Svidník.
Chlapci vo veku 16,17 a 19 rokov po vzájomnej dohode dňa 14.08.2013, hodinu po polnoci, v obci Krajná Poľana, okr. Svidník, preskočili bránku oplotenia areálu bývalej drevovýroby, vypáčili zámok na kovovej bráne a ukradli 31 ks hliníkových dvierok z elektrických rozvodných skríň. Ukradnutý tovar nasledujúci deň jeden z chlapcov odpredal v zberných surovinách vo Svidníku. Získané peniaze si navzájom rozdelili a použili pre vlastnú potrebu. Týmto konaním bola poškodenému subjektu spôsobená škoda vo výške 780,-Eur.
 

Vyberte región